Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Novogodišnji prijem: Banja Luka bilježi rast iz godine u godinu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, priredili su večeras u Banskom dvoru tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike javnog života našeg grada.

Čestitajući svima nastupajuću 2020. godinu, uz mnogo lijepih želja, Radojičić je poručio da je godina na izmaku, za naš grad, bila bolja od prethodne.

-Bilo je više ulaganja, više projekata i ostvaren je veći napredak u odnosu na prošlu godinu, a opet ta 2018. godina je imala više projekata i ulaganja nego godina prije. Sve u svemu, već četvrtu godinu zaredom bilježimo rast po mnogim parametrima, od zaposlenosti do privrednih pokazatelja, rasta budžeta, komunalane infrastrukture i uopšte rješavanja problema naših građana – kazao je Radojičić.

Kako je naglasio, ambiciozni ciljevi postavljeni su i za narednu 2020. godinu.

-Puno je projekata predloženo, puno toga zamišljeno, isplanirano i obezbijeđeno i nadam se da je pred nama godina koja će biti još bolja od prethodne tri – naveo je on.

Suštinski je važno, kako je istakao, da se Banja Luka razvija strateškom vizijom i ciljem jer grad ne može da se razvija na okviru jednog mandata i izbornih godina, nego mora da se razvija dugoročnim vizijama i ciljevima.

-Naš grad ima i Strategiju razvoja, radimo Urbanistički plan i druge sektorske strategije i možemo reći da idemo u pravcu onoga što smo rekli da je ponosan glavni grad Republike Srpske, regionalni centar koji se takmiči sa ostalim regionalnim prestonicama i evropski grad ugodan za život svojih građana – kazao je Radojičić.

Zoran Talić kazao je da je Skupština grada uspješno pratila dinamiku rada gradonačelnika i Gradske uprave.

-Drago nam je da smo uspjeli da realizujemo ono što smo i zamislili. Čeka nas mnogo posla i u sljedećoj ali i u narednim godinama, jer smatram da će se Banja Luka itekako razvijati u godinama pred nama – zaključio je Talić.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button