Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Svijet

Papa Franjo: Bog voli i najgore među nama

Papa Franjo rekao je u obraćanju vjernicima tokom božićne ponoćne mise da Bog voli sve – “čak i najgore među nama”.

“Možete da imate pogrešne ideje, možete da napravite potpunu zbrku, ali Bog će vas i dalje voljeti”, rekao je argentinski poglavar Katoličke crkve u Bazilici svetog Petra u Vatikanu.

Papa će se tokom dana vratiti u Baziliku da bi uputio tradiconalnu poruku svijetu.

Među onima koji su učestvovali u misi su djeca izabrana iz pojedinih zemalja, uključujući Venecuelu, Irak i Ugandu, prenio je AFP.

Komentatori ocjenjuju da je to jasna poruka lidera 1,3 milijarde katolika, koji se često fokusira na patnje migranata i žrtava rata, kao i na one koji su na periferiji Katoličke crkve.

“Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje voli sve, čak i najgore među nama. Meni, vama, svakom od nas, on danas kaže:”Volim vas i uvijek ću vas voljeti, zato što ste dragocjeni u mojim očima””, rekao je papa.

Franjo je napravo i aluziju na zlostavljanje koje su vršili sveštenici i finansijske skandale u Katoličkoj crkvi.

“Šta god da pođe po zlu u vašim životima, šta god nije dobro u Crkvi, kakvi god problemi da postoje u svijetu, to više ne može biti izgovor”, rekao je papa.

Hodočasnici iz čitavog svijeta okupili su se ranije u biblijskom gradu Vitlejemu, gdje se, prema vjerovanju, rodio Isus Hristos, povodom proslave Božića po gregorijanskom kalendaru.

 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button