Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Čubrilović: Korisna posjeta studenata Parlamentu Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u parlamentu studentima Filozofskog fakulteta Pale da vjeruje da će im posjeta najvišim institucijama vlasti Srpske koristiti u budućem radu i profesiji koju su izabrali.

“Najvažnije je da se ostvarite u vašim profesijama i onda će biti lakše da radite i neke društvene poslove”, poručio je Čubrilović, koji je studente upoznao o radu najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske – Narodne skupštine i skupštinskih odbora.

On je rekao da se, nažalost, na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske dogodio incident i izrazio nadu da se to više neće dešavati.

Čubrilović je napomenuo da se parlament Srpske po tom osnovu ništa bitno ne razlikuje od drugih parlamenata, ističući da isti problemi, dešavanja, pa čak i fizička sučeljavanja u parlamentu postoje u Velikoj Britaniji u kojoj demokratija traje stotinama godina.

Predsjednik Udruženja studenata “Politikolog” sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Filip Matić rekao je novinarima da je cilj ove posjete da se oko 30 studenata u praksi upozna o radu najviših institucija Republike Srpske.

“U okviru Projekta `Upoznaj institucije Republike Srpske` juče smo posjetili Vladu Srpske, a danas smo u Narodnoj skupštini i Palati Republike Srpske”, istakao je Matić.

Student prve godine Fizlozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Dragana Delić rekla je novinarima da je zadovoljna što je u Narodnoj skupštini Republike Srpske organizovana debata studenata sa poslanicima tokom koje će imati priliku da postavljaju određena pitanja u sferi politike i rada parlamenta.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button