Društvo

Počela isplata materinskog i dodatka na djecu

U Republici Srpskoj danas je počela decembarska isplata materinskog i dodatka na djecu, kao i prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pravo na pronatalitetnu naknadu za treće i četvrto dijete.

Za dodatak na djecu obezbijeđeno je 1.127.803 KM za 17.120 djece, odnosno 11.665 roditelja, a za materinski dodatak, koji iznosi 405 KM, obezbijeđeno je ukupno 2.123.010 KM za 5.242 majke.

Za isplatu prava na pronatalitetnu naknadu za treće i četvrto dijete obezbijeđeno je 60.300 KM za 103 majke, odnosno 81 za treće i 26 za četvrto dijete.

U okviru prava na pomoć za opremu novorođenčeta biće isplaćeno ukupno 149.250 KM za 591 majku, odnosno 597 djece, saopšteno je iz Fonda.

Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović istakao je da se menadžment fonda, kao i prethodnih godina, postarao da navedena prava budu isplaćena prije novogodišnjih praznika.

Jović je pozvao korisnike dodatka na djecu koji do sada nisu izvršili obnovu dokumentacije, da to učine u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u kojima imaju prebivalište.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!