Hronika

Podignuta optužnica protiv pet lica: Terete se za navođenje na prostituciju

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet lica koja ih tereti za krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju.

Optužnica je podignuta protiv Almira Hadžiahmetovića, Ermina Šalake, Alena Hodžića, Abdulaha Međića i Almira Grgića, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Loading...

Optužnica ih tereti da su od januara 2015. do 4. novembra 2016. godine, radi sticanja lične materijalne koristi, stupali u kontakt sa djevojkama koje su bile u teškom materijalnom i socijalnom položaju, koje su navodili, nagovarali i podsticali na pružanje seksualnih usluga za novac u Austriji i NJemačkoj.

U optužnici se navodi da su optuženi izrađivali i kreirali profile djevojaka na internet stranicama na njemačkom govornom području, u njihovo ime komunicirali sa potencijanim klijentima na njemačkom jeziku, te dogovarali datume, vrijeme, mjesto i cijenu pružanja seksualnih usluga.

Žrtve u ovom krivičnom djelu bile su u teškom položaju s obzirom da je riječ o osobama mlađe životne dobi koje su se nalazile u nepoznatim državama i gradovima i nisu poznavale jezik na njemačkom govornom području, što im je dodatno otežavalo situaciju.

Optuženi su od žrtava uzimali znatan iznos dobijenog novca, a istragom je utvrđeno da je prvooptuženom Hadžiahmetoviću putem deviznih transakcija iz inostranstva uplaćivan dio novca stečen prostitucijom i da je tako ostvario nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 154.858 KM, od čega su uzimali i drugi optuženi.

Tužilaštvo je najavilo da će navode optužnice dokazivati pozivanjem svjedoka i stručnih vještaka, te prilaganjem 200 dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!