Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Pomoć porodicama kojima su izgorjeli stanovi u Novom Gradu

NOVI GRAD – Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je porodicama kojima su u požaru u stambenoj zgradi u naselju Reovac uništeni stanovi upućena prva pomoć za prehrambene i higijenske artikle, te najavio da će im opština pomoći u sanaciji štete.

Drljača je naveo da je ovim porodicima, kao preliminarna pomoć, isplaćeno po 500 KM.

“Ta sredstva nisu za sanaciju, već za nabavku neophodnih stvari, budući da im je u požaru sve uništeno. Osim toga, odobreno je 5.000 KM za prvu pomoć u sanaciji štete. Prema informacijama koje imamo, porodice su već odabrale izvođača radova i mi ćemo i naredne godine pomoći sanaciju”, rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, Teritorijalna vatrogasna jedinica je učinila sve što je bilo moguće i spriječila širenje vatre na ostale stanove.

“Civilna zaštita i Komunalno preduzeće ‘Komus’ pomogli su u uklanjanju izgorjelih dijelova krova. Dogovorili smo sa lokalnim komunalnim preduzećima da ovim porodicama budu stornirani računi za komunalne usluge”, rekao je Drljača.

U požaru u stambenoj zgradi u Ulici Stojana Ćelića u novogradskom naselju Repovac je u jutarnjim časovima u ponedjeljak, 23. decembra, izgorio krov.

U požaru, u kojem nije bilo povrijeđenih, u šest stanova je pričinjena ogromna materijalna šteta.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button