Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Svijet

Otjerali australijskog premijera iz spaljenog grada

SIDNEJ – Australijski premijer Skot Morison morao je da skrati posjetu gradu Kobargo, koji je spaljen u velikim požarima, nakon što su ga građani javno kritikovali povodom reagovanja vlade na krizu.

Stanovnici ovog grada u državi Novi Južni Vles kažu da se Morison nije potrudio da pomogne njihovom mjestu, u kojem su dvije osobe nastradale ranije ove sedmice, dok su mnogi izgubili domove.

Oni su prišli premijeru dok je bio u posjeti Kobargu, nedaleko od obale.

“Kako to da ste poslali samo četiri kamiona da brane naš grad? Zato što naš grad nema mnogo novca, ali imamo zlatna srca, premijeru”, rekla je jedna žena.

Drugi su joj se pridružili dok je premijer odlazio i nazivali ga “idiotom”, uz poruku da nije dobrodošao.

“Druže, ovdje nećeš dobiti nikakve glasove. Nema glasova za Liberalnu stranku, gotov si”, dovikivao je jedan čovjek.

Dok su premijera odvodili sa lica mjesta, jedna žena ga je pitala “šta je sa ljudima koji su poginuli ili onima koji više nemaju gdje da žive”.

Morison je kasnije izjavio stanici ABC da razumije ogorčenje ljudi, jer su izgubili sve, ali je upozorio da i dalje predstoje opasni dani.

Premijer Novog Južnog Velsa Gledis Beredžiklijan ranije je proglasila sedmodnevno vanredno stanje zbog velikih požara koji su zahvatili rastinje.

Od 18. septembra, vatra je odnijela 18 života i uništila više od 1.200 domova u Novom Južnom Velsu i susjednoj Viktoriji. Najmanje 17 ljudi je na listi nestalih.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button