Privreda

TV Nova BH gledaoci ubuduće neće moći da prate preko M:tel-a i Eroneta

SARAJEVO – Najgledaniju televiziju u Bosni i Hercegovini Novu BH više neće moći da prate gledaoci koji su za kablovske operatore izabrali kompanije M:tel (i preduzeća pod njihovom kontrolom Blicnet d.o.o, Telrad net d.o.o i Elta – kabel d.o.o.o) i Eronet, saopštili su iz TV Nova BH.

“Ovi kablovski operateri u Bosni i Hercegovini donijeli su odluku da ne produže saradnju sa televizijom Nova BH i odbili su našu fer i tržišnu ponudu za dalju saradnju. I pored pokušaja da u vrijeme novogodišnjih praznika još jednom dođemo do zajedničkog rješenja, M:tel i Eronet su se oglušili na naš dopis i isključili signal Nove BH televizije. Time su svoje pretplatnike lišili mogućnosti da uživaju u dokazano najkvalitetnijim sadržajima – od relevantnog Informativnog programa, najboljih serija i zabavnih emisija, do premium sportskog programa po kojem je Nova BH prepoznatljiva”, navodi se u saopštenju TV Nova BH.

Osluškujući želje gledatelja, a istovremeno prateći svjetske televizijske trendove, kreirali smo i investirali u bogatu programsku šemu, navode iz televizijske kuće. 

“To je bio jedan od razloga što smo u Ugovor o distribuciji našeg kanala uveli taksu od 0,60 eura po korisniku što je identična cijena koju Telekom Srbija, vlasnik M:tel-a potražuje od svakog korisnika u Srbiji za emitiranje televizije BN i Hayat TV van Bosne i Hercegovine, dok za prijenos Radio televizije Srbije traže 1.2 eura po korisniku, iako se ta televizija već finansira iz budžeta Republike Srbije. Za Pink paket, M:tel i Eronet takođe plaćaju naknadu u većem iznosu od one koju Nova BH minimalno potražuje u odnosu na programski kvalitet u koji konstantno ulaže. Kako je standard industrije da za zemaljske televizije kablovski operateri plaćaju naknadu, kako u svijetu tako i u regiji, Bosna i Hercegovina ne može i ne smije biti iznimka u tome”, navode iz TV Nova BH.

Od osnivanja, 9. oktobra 2018. godine, pa do danas, Nova BH je stavila fokus na ulaganja i unapređenja televizijskog programa vrhunske kvalitete u svim segmentima. 

Korisnici M:tel-a i Eroneta će tako ostati uskraćeni za najgledaniji serijski program (turske uspješnice, Lud, zbunjen, normalan, Žigosani u reketu, Drugo ime ljubavi i Senke nad Balkanom), najgledanije zabavne formate (Zvezde Granda, Nikad nije kasno, Zvezde Granda Specijal,  Supertalent, Popodne sa Leom Kiš, Praktična žena, Mr. Kitchen, Totalni obrt, Nova IN), kao i za objektivni Informativni program. I ljubitelji sporta koji prate programe preko M:tela i Eroneta neće moći da uživaju u vrhunskom sportskom sadržaju po kojem je Nova BH prepoznatljiva.

“Vjerujemo da će gledatelji kao i do sada, izabrati da preko dostupnih platformi prate najkvalitetniji program Nove BH. Građani Bosne i Hercegovine, Novu BH svakako mogu pratiti na čitavoj teritoriji zemlje putem terestrijalne distribucije, a u  Republici Srpskoj smo dostupni i preko Total TV-a”, zaključuju iz TV Nova BH. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!