Društvo

Poslanici prihvatili prijedlog policije, javni skup u Parku Mladen Stojanović

Poslanici PDP-a i SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović prihvatili su prijedlog Policijske uprave Banjaluka da javni skup, zakazan za četvrtak, bude održan u Parku Mladen Stojanović a ne na Trgu Krajine, s obzirom da je Park lokacija koju je Grad Banjaluka definisao za te namjene, saznaje Srna.

Organizatorima, koji su prethodno prijavili učešće ne više od 200 učesnika na javnom okupljanju, predložena je lokacija Parka koja je ujedno i jedna od lokacija koje je grad Banjaluka definisao za te namjene, jer je trenutno turistička sezona. 

Srna saznaje da su poslanici pozvani jutros u prostorije Policijske uprave Banjaluka da dopune prijavu javnog okupljanja, jer nije sadržavala sve podatke koji su definisani Zakonom o javnom okupljanju. 

Poslanici, podnosioci prijave javnog skupa, prihvatili su da izmijene prijavu i dopune je potrebnim podacima. 

Draško Stanivuković  je istakao da su poslanici prihvatili da javni skup bude organizovan u Parku Mladen Stojanović.

“Htjeli su park, dobiće park. Oni bi najsrećniji bili da nas pošalju na Manjaču, ali negdje još dalje da se ni ne vidimo. Mi ćemo biti istrajni u borbi da oslobodimo Trg Krajine i vratimo ga građanima”, istakao je Stanivuković okupljenim novinarima.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović rekao je da su u policiji imali pristojan razgovor i da će se skup definitivno organizovati u parku.

“Skup će se definitivno organizovati u parku uz mogućnost jedne protestne šetnje do zgrade Vlade ili Narodne skupštine Republike Srpske. To će biti miran skup, a nama je najvažnije da bude maksimalno pristojno, i da nikakvi incidenti ne zasjene našu namjeru. Apelujem da svi građani koji dođu ne provociraju policiju i da sve protekne u miru”, rekao je Vukanović.

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić 22. juna predali su Policijskoj upravi Banjaluka zahtjev za mirno okupljanje građana na Trgu Krajine u četvrtak, 27. juna, u 19.30.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!