Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Irinej: Za Srbe najvažnije jedinstvo, vjera u Boga i ljubav prema otadžbini

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je večeras u Banjaluci da je za srpski narod najvažnije jedinstvo, vjera u Boga i ljubav prema otadžbini.

“Drago mi je što sam i ove godine u Banjaluci i Republici Srpskoj da zajednički proslavimo Dan Republike. Najpotrebnije nam je zajedništvo, a Republika Srpska prevladava sve teškoće zato što je stala uz Gospoda Boga”, rekao je patrijarh Irinej nakon što je u Crkvi Svete Trojice služena doksologija u čast njegovog dolaska.

On je istakao da je veoma važno to što su mladi ljudi posvećeni Bogu.

“Republika Srpska je srpska država, a u našim srcima kuca ljubav prema srpstvu i Svetome Savi”, rekao je patrijarh Irinej.

On je okupljenim vjernicima i funkcionerima Srpske poželio srećan Dan Republike.

Vladika banjalučki Jefrem izrazio je zadovoljstvo što je patrijarh Irinej i ove godine sa srpskim narodom u Republici Srpskoj.

“Vaša svetosti, dobro došli u Banjaluku i Republiku Srpsku. Osjećamo se privilegovanim što se molite za nas u Srpskoj, što nas učite i vodite”, rekao je vladika Jefrem.

On je naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj uvjeren da nije sam i ostavljen.

Doksologiji u Crkvi Svete Trojice prisustvovali su i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, vladike Srpske pravoslavne crkve /SPC/, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić, kao i brojni vjernici.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button