Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Vlade Srpske i Srbije sarađuju u oblasti digitalne transformacije

Otvaramo naša vrata Vladi Republike Srpske, i očekujemo razmjenu znanja i iskustva u oblasti elektronske uprave – poručio je Mihailo Jovanović, direktor kancelarije za IT i E-upravu Srbije nakon što je sa Srđanom Rajčevićem, ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, potpisao Sporazum o saradnji u oblasti digitalne transformacije. Cilj Vlade Srbije je da programom “Srbija digitalizuje” svoja iskustva i znanja podijeli sa zemljama u regionu, ali i šire.

“Ovaj program je istovremeno i instrument spoljne politike. Zato mi je veoma drago da je praktično prvi potpisnik i pristupnik ovom programu je Republika Srpska, danas, na dan kada obilježavamo Dan Republike Srpske”, izjavio je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Srbije

Srbija već ima iskustva sa elektronskom upravom, kroz projekte e-beba, e-katastar i e-upis. Nadam se da će Srpska ove godine napraviti snažan iskorak u razvoju elektronske uprave, u saradnji sa našim prijateljima iz Srbije – optimističan je ministar Rajčević.

“Ovaj sporazum zapravo obuhvata nekoliko oblasti digitalne transformacije, između ostalog informacionu bezbjednost, saradnju u domenu elektronske uprave, elektronskih servisa itd. Ovaj sporazum zapravo predstavlja sinhronizaciju napora dvije vlade, odnosno dvije države, Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti digitalne transformacije”, ističe Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Potpisivanju ugovora u Banjaluci su prisustvovali predsjednici dvije vlade, Radovan Višković i Ana Brnabić. Potpisani Sporazum je detaljnije razrađen Memorandum o naučnotehnološkoj saradnji, koji su vlade Srpske i Srbije potpisale prošle godine na zajedničkoj sjednici u Beogradu.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button