Banjaluka

Nevid teatar: Počinju dramaturške radionice sa Tanjom Šljivar

U Banjoj Luci 28. marta 2019. godine počinju dramaturške radionice sa Tanjom Šljivar u okviru projekta Nevid teatra „Obrazovanje kroz igru“, koji se provodi kroz zajednički projekat UN-a: „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“.

Loading...

Na završenom konkursu Nevid teatra za originalne dramske tekstove odabrani su najbolji autorski tekstovi i to: „Blago ispod krova“ Sare Velage (24) iz Jajca, „Domovinom mojom“ Nedima Puriša (21) iz Zenice i „Gdje se sakrila ljepota?“ (23) Milice Malešević iz Banje Luke.

Implementacijom projekta „Obrazovanje kroz igru“ Nevid teatar omogućiće djeci i mladima koji su svakodnevno izloženi problemima obrazovanja, etničkim i drugim vidovima segragacije ili diskriminacije u školama da kroz igru i dramsku obrazovnu formu uče i prodube svoja znanja o kulturnim raznolikostima u BiH i važnosti cjeloživotnog učenja, vaspitanja i obrazovanja, te se povežu se sa kolegama i koleginicama iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine.

„Obrazovanje kroz igru“ Nevid teatra jedan je od 24 odabrana projekta, koji se finansira u okviru zajedničkog projekta UN-a: „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“. Sufinansira ga i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

O impresijama mladih autora i afirmisane dramaturškinje Tanje Šljivar pročitajte na linku ovdje.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!