Svijet

Tramp uvjeren da još može do dogovora sa Teheranom

Američki predsjednik Donald Tramp izrazio je uvjerenje da još kroz pregovore može doći do nuklearnog sporazuma sa Iranom, rekla je danas savjetnik Bijele kuće Kelijen Konvej.

Na novinarsko pitanje da li Tramp vjeruje da još može pregovorima doći do nuklearnog sporazuma sa Iranom, Konvejeva je odgovorila da je američki predsjednik otvoren za dogovor i da “ukoliko Teheran želi da se ponaša kao normalna zemlja, da je to asdolutno moguće”.

Loading...

Tramp je potom na društvenoj mreži “Twitter” ponovio stav Bijele kuće da “Iran nikada neće posjedovati nuklearno oružje” ali nije objavio druge detalje.

Konvejeva je, takođe stala u odluku Trampa o likvidaciji iranskog generala Kasema Solejmanija, navodeći da je “reagovao kao snažan lider, a ne slab, kada se suočio sa prilikom da smakne jednog od najtraženijih terorista na svijetu”.

Iran je 2015. godine sa svjetskim silama postigao sporazum kojim je Teheran ograničio svoj nuklearni program u zamjenu za ukidanje sankcija.

Međutim, američki predsjednik Donald Tramp povukao je SAD iz sporazuma u maju 2018. godine i ponovo su uvedene sankcije Iranu.

Iran je potom najavio da će postepeno odstupati od sporazuma.

Teheran je tokom vikenda objavio da odustaje od sporazuma i ograničenja obogaćenja uranijuma, ali da će nastaviti saradnju sa IAEA.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!