Društvo

Gusta magla smanjuje vidljivost na više dionica

BANJALUKA – Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros je prohodna, ali gusta magla smanjuje vidljivost na području Mrkonjić Grada, Gornjeg Podrinja, te uz riječne tokove Save, Lašve i Spreče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Opasnost od odrona povećana je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, pa se vozačima preporučuje maksimalna opreznost.

Loading...

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.

Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”. Planirano je da radovi traju do 30. juna.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, na magistralnom putu od Banjaluke prema Čelincu i Kotor Varošu, te regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

Zbog odrona saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica na lokalitetu Vučjak i na regionalnom putu Caparde-Šekovići, u mjestu Željeznik.

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić.

Obustave i izmjene u odvijanju saobraćaja na području Banjaluke aktuelne su u ulicama gdje se odvijaju radovi.

Na području FBiH danas će od 12.00 do 14.30 časova zbog međunarodne biciklističke trke “Tuzla 25. maj” vozila saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika na relaciji magistralnog puta Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk dva, na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Zbog sanacionih radova od ponedjeljka 20. maja biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja. I dalje je zbog bezbjednosnih razloga na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja, između BiH i Hrvatske.

AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!