Banjaluka

Uređeno korito Kočićevog potoka

BANJALUKA – Korito Kočićevog potoka na području Ade i Debeljaka ovih dana je uređeno i prošireno u dužini od dva kilometra, čime je umanjena opasnost od izlivanja u slučaju velikih padavina, izjavio je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Bilčar ističe da je uređenje ovog korita bio jedan od prioriteta, pošto je Kočićev potok, koji „podivlja“ u doba velikih kiša, pravio ogromne probleme tokom poplava 2014. i 2016. godine.

Sada, kada nema padavina, ovaj vodotok izgleda kao bezazlen potočić, ali u vrijeme velikih kiša njegov protok se poveća i do 20 puta. Urađeni su profilisanje i čišćenje korita u dužini od dva kilometra, a na tri lokacije su postavljene kamene obloge čime su zaštićene okolne kuće – istakao je Bilčar.

On dodaje da se rizik od poplava nikada ne može poptuno isključiti, ali da su građani Ade i Debeljaka, čije kuće se nalaze u blizini potoka, sada mnogo bezbjedniji.

Posebnu pažnju smo obratili na dijelove potoka koji se nalaze u blizini kuća. Korito je sada u potpunosto pročišćeno i vjerujemo da nam se, na ovom području, više neće ponavljati nevolje koje smo imali tokom velikih poplava – naglasio je Bilčar.

Grad Banja Luka, na godišnjem nivou, iz budžeta izdvaja ukupno 600.000 KM za uređivanje vodotokova drugog reda na području grada.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!