Društvo

Vozači oprez, moguća poledica na putevima

BANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ vlažni su kolovozi, a, zbog niske temperature vazduha, moguća je poledica, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Loading...

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Radovi su aktuelni i na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putnom pravcu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejou Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U FBiH aktivne su polučasovne obustave saobraćaja u vremenu od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, gdje se vrši sanacija.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel “Vranduk”, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen je saobraćaj kroz tunel.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraćaj odvija i na magistralnom putu Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!