Društvo

Sutra obilježavanje Dana bez cigarete

Cjelodnevni događaj “Život u dimu – spasi me!” biće održan u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, u četvrtak 31. januara, na Dan bez cigareta.

Kreativna interaktivna video prezentacija “Život u dimu – spasi me!” biće organizovana u sklopu inicijative Klima Bez Dima i nastavak je napora usmjerenih ka podizanju svijesti građana BiH o štetnosti pušenja i posljedicama pasivnog pušenja kojem su svi, pa i djeca, trudnice, starije osobe, konstantno izloženi u svim javnim prostorima u BiH.

Loading...

Inicijativa Klima Bez Dima ovim događajem pokreće i kampanju za prikupljanje 10.000 glasova kao njihovo obećanje za stvaranje okruženja bez duvanskog dima i ljepše svakodnevnice za sve građane u BiH.

U saopštenju Inicijative Klima Bez Dima navodi se da će 10.000 glasova biti i poruka donosiocima odluka u zakonodavnim tijelima RS i FBiH da što hitnije rade na donošenju i implementaciji zakonskih rješenja koja će bolje regulisati ovu oblast, shodno evropskim praksama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Inicijativa Klima Bez Dima je pokrenuta u sklopu projekta Smanjenja faktora zdravstvenih rizika u BiH kojeg podržava Vlada Švajcarske, a implementira Svjetska banka u partnerstvu s resornim ministarstvima zdravstva, obrazovnim medicinskim ustanovama, sportskim klubovima i drugim lokalnim partnerima, navodi se u saopštenju.

Izvor
Fena
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!