Privreda

Đokić: Pred Srpskom važni energetski projekti

durée de lecture: 1 min

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić najavio je danas da će Srpska u narednom periodu raditi na realizaciji važnih energetskih projekata, među kojima su izgradnja hidroelektrane “Bistrica” na istoimenoj rijeci, kao i “Buk Bijele” na Drini.

Loading...

Đokić je rekao novinarima u Banjaluci da će se u najskorije vrijeme pokušati pokrenuti pitanje izgradnje “Bistrice”, koja je sistem od četiri manje hidroelektrane ukupne snage 39 megavata. 

“Vrijednost projekta je oko 73 miliona evra, a već su obezbijeđene građevinska i ekološka dozvola i lokacijski uslovi. Riješeni su i imovinskopravni odnosi i nadam se da u tom pogledu neće biti administrativnih barijera”, rekao je Đokić. 

On je naveo da se nastavljaju aktivnosti u vezi sa projektom “Buk Bijela”, nakon što je donesena odluka da se ova hidroelektrana gradi zajedno sa Srbijom na potezu gornje Drine. 

“Energetičari Srbije trenutno analiziraju projekat i to bi trebalo biti završeno do kraja avgusta, kada ćemo biti u prilici da reaktiviramo priču o nalaženja partnera za gradnju `Buk Bijele`”, rekao je Đokić. 

On smatra da treba sprovoditi zakon i uvesti red kada je riječ o utvrđenim neregularnostima koje prave koncesionari. 

“Mora se dosljedno sprovoditi zakon i ništa više. Koncesionari, prema skopljenim ugovorima, moraju izvršavati svoje obaveze, a država treba to da nadzire”, rekao je Đokić i dodao da kontrolu vrše i poslanici Narodne skupštine kada je riječ o vođenju koncesionih postupaka i aktivnosti. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!