Hronika

Na UKC-u RS preminula trudnica, formiran Stručni tim za utvrđivanje okolnosti smrti

Trudnica I. M. iz Banjaluke preminula je tokom proteklog vikenda u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

“Obavještavamo vas da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske formiran Stručni tim za utvrđivanje okolnosti u vezi sa smrću I.M. (1981). Imenovana je hospitalizovana u našoj ustanovi 17.4.2020. godine u kasnim poslijepodnevnim časovima, a preminula 18.4.2020. godine u 10:35 časova”, navode iz UKC-a.

Loading...

Obdukcija tijela je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

“S obzirom na to da se predmetni zahtjev odnosi na lične informacije koje se tiču privatnosti trećeg lica, a koje su višestruko zaštićene zakonskim propisima, te da lične informacije može dobiti samo lice na koje se informacija odnosi ili zakonski zastupnik tog lica ili lice koje je ovlašćeno za pristup takvoj informaciji, uz obavezu dokazivanja identiteta podnosioca zahtjeva, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 20/01) Univerzitetski klinički centar Republike Srpske nije u mogućnosti da dostavi detaljnije informacije”, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla da je policiji ovaj slučaj prijavljen 18. aprila.

-O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se uradi obdukcija beživotnog tijela, te da se dostavi zahtjev UKC Republike Srpske radi dostavljanja medicinske dokumentacije. Rad na navedenom predmetu je u toku – istakla je Mučibabićeva.



Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!