Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

BanjalukaDruštvo

Dan državnosti Srbije: Gradonačelnik prisustvuje centralnoj manifestaciji u Orašcu

Srbija obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak i Sretenje 1835. godine, kada je donesen Sretenjski ustav.

Centralnoj manifestaciji u Orašcu u ime Grada Banje Luke prisustvuje gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je iskoristio priliku da svim građanima Srbije, ali i cijelom srpskom narodu gdje god se nalazio uputi čestitku povodom današnjeg praznika.

-Danas, naš narod, ma gdje god se nalazio, slavi važan datum koji je obilježio istoriju naše voljene matice, datum kada je naš narod ustao i započeo svoju borbu za slobodu i postavio čvrste temelje slobodne države – poručio je gradonačelnik.

Kako je istakao velika mu je čast biti danas u Orašcu sa rukovodstvom i građanima Srbije kako bi zajedno podijelili ponos, zadovoljstvo i sreću što država Srbija još jedan dan državnosti dočekuje politički snažnija, ekonomski razvijenija i sa izgrađenim prijateljstvima i mrežom partnerskih odnosa širom svijeta.

dan drzavnosti drasko stanivukovic
Foto: A. Čavić

Osvrnuo se i na to da je na današnji dan donesen i Sretenjski ustav, koji je, kako je kazao, kao jedan od najliberalnijih ustava, preteča modernih ustava današnjeg vremena.

-Sretenjski ustav je dokaz da je naš narod i u to vrijeme bio zagledan u budućnost. Sretenjskim ustavom uspostavljena je podjela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, poput modernih demokratskih zemalja današnjice. Neka nas ovaj dan podsjeća i obavezuje na njegovanje naše bogate kulture, tradicije, naše snage i odvažnosti, izdržljivosti i odlučnosti da gradimo bolju budućnost za naš narod. Još jednom, u ime građana najvećeg grada Republike Srpske, gradske administracije Banje Luke i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button