Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Banja Luka je porodica: Gradonačelnik upriličio prijem za roditelje i mališane, koji su dobili podršku Grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio je prijem za roditelje sa mališanima, koji su u januaru i februaru ove godine proslavili svoj prvi rođendan, a koje je Grad novčano podržao u okviru programa podrške porodiljama.

-U deceniji uspona u kojoj se nalazi Banja Luka, deceniji porodice i humanosti danas smo imali prelijepo druženje sa roditeljima, koji imaju troje ili više djece. Za sve naše mališane po rođenju dajemo podršku, koja za prvo i drugo dijete iznosi po 500 KM, za trećerođeno dijete 700 KM i za četvrto i svako naredno dijete u iznosu od 2.000 KM – kazao je gradonačelnik.

Kako je kazao, danas na prijemu u Gradskoj upravi na neki način obilježili smo prvi rođendan ove djece i uputili im srdačne čestitke.

– Na ovom putu naše politke da je Banja Luka porodica, upoznali smo roditelje sa svim mjerama podrške koje dajemo. To znači da kada njihovo dijete krene u vrtić da imamo i subvencije za privatne vrtiće, s druge strane da ih dočekuju i besplatni udžbenici kada krenu u osnovnu školu, a da roditelji ukoliko se odluče da grade kuću od Banje Luke imaju besplatne građevinske dozvole, te priključke za vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Nastavljamo dalje za naše porodice, jer porodica je suština svakog društva i prioritet svih prioriteta – poručio je gradonačelnik.

Naime, Grad Banja Luka unazad tri godine dodjeljuje novčana sredstva po rođenju djeteta koja se za prvo i drugo dijete uplaćuju u iznosu od 500 KM, a za treće, četvrto i svako naredno dijete sredstva se uplaćuju u dva dijela (prvi dio po rođenju djeteta, a drugi dio isplaćuje se povodom prvog rođendana djeteta).

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button