Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Vučić: Rješenje za Kosovo neće biti bezbolno za Srbe

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije siguran da će svoj prijedlog kompromisnog rješenja za Kosovo i Metohiju iznijeti do kraja aprila, kako je ranije najavljivao, te da će prijedlog, ako bude moguće, uraditi tako da ne oslabi poziciju Srbije.

“Mogu da garantujem da ću vrijedno raditi na tome da se približimo kompromisnom rješenju i da postignemo dogovor”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu, poslije sastanka sa delegacijom njemačke pokrajine Baden-Virtemberg.

On je naveo da, za razliku od drugih, nije za to da se održava situacija zamrznutog konflikta i da se čekaju neka bolja vremena.

“Od toga što ćemo da čekamo neka bolja vremena, samo ćemo da dočekamo teža i lošija vremena. A ne mislim da sukobe na Balkanu treba da ostavljamo našoj djeci. Mislim da treba da imamo dovoljno hrabrosti i snage da probleme rješavamo sami. Moramo stvari da rješavamo dijalogom”, rekao je Vučić.

On je naveo da sa kojim god prijedlogom da izađe, biće “dočekan na nož” kako u okruženju, tako i u Evropi, svijetu, a posebno u Srbiji.

“Ako zaista želite rješenje, morate da pobijedite na referendumu u svojoj zemlji. Meni nije cilj da nešto kažem da bih zadovoljio nekog na zapadu, a da do rješenja ne dođemo, nego da zadovoljim građane Srbije, a da do rješenja dođemo”, rekao je Vučić.

On je naveo da mu je cilj da građani Srbije dobro razumiju šta im predstoji u budućnosti i da istovremeno ne budu poniženi lošim rješenjima.

“Zato ću se u skladu s tim i prema tome tako odnositi – racionalo, pragmatično, ali ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se to rješenje pronađe, a za koje sasvim sigurno odmah mogu da kažem da neće biti bezbolno za Srbe”, istakao je Vučić.

Komentarišući izjavu prištinskog zvaničnika Ramuša Haradinaja koji je Preševo i Bujanovac nazvao “istočnim Kosovom”, Vučić je rekao da nije u stanju da komentariše “kolike su nečije želje za nekakvim teritorijama”.

SRBIЈA BEZ NjEMAČKE BOLjE DA NE POKUŠAVA

Njemačka bez Srbije može, ali Srbija bez Njemačke, bez obzira što je Berlin priznao Kosovo, može teško, odnosno, bolje da ne pokušava, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je nakon sastanka sa premijerom njemačke pokrajine Baden-Virtemberg Vinfridom Krečmanom rekao da velika i snažna Njemačka želi da investira u Srbiju i pomogne njen evorpski put.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare istakao da Srbija sa Njemačkom ima odlične političke, prijateljske i veoma dobre ekonomske odnose, a uskoro će trgovinska razmjena iznositi pet milijardi evra, dok će do kraja godine biti 50.000 zaposlenih u njemačkim firmama u Srbiji.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button