Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

Arhitekturu BiH promovisali na Sorboni

​PARIZ – Serija predavanja u sklopu seminara “Arhitektura, umjetnost i urbanizam austrougarskog perioda u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Mostar i Banjaluka)” održana je nedavno u Parizu.

“Ovo je drugi put da u Parizu organizujem seminar o bosanskohercegovačkom arhitektonskom nasljeđu u cilju pozitivne promocije Bosne i Hercegovine u međunarodnim akademskim krugovima”, rekao je Boris Tapara, organizator i domaćin seminara.

Istakao je da je prošle godine organizovao seminar u Parizu, na kojem su prvi put tri profesorice iz BiH govorile o domaćoj baštini

Iako je tema seminara vezana za austrougarski period, navodi Tapara, što je šira oblast istraživanja i njegovog doktorskog rada, ovaj seminar imao je za cilj da ukaže na univerzalne vrijednosti baštine svih istorijskih perioda u Bosni i Hercegovini.

Kako je navedeno, gosti predavači, na poziv INALCO instituta, Sorbonne Paris Cité univerziteta, bili su dr Nasiha Požder (Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu), dr Igor Kuvač (AGGF Univerziteta u Banjaluci i Istraživački centar za prostor) te dr Sanja Zadro (Filozofskoi fakultet Univerziteta u Zagrebu).

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button