Magazin

Zdravko Čolić: Muzička takmičenja i rijalitiji ne mogu napraviti zvijezdu

Zdravko Čolić smatra da iako je savremeno doba donijelo brojne medije, rijetko ko postane istinska zvijezda pored sveg talenta.

Dok je njegova generacija do popularnosti dolazila preko muzičkih festivala, u današnje vrijeme do statusa zvijezde pokušava se doći putem takmičenja i rijaliti šou programa.

Loading...

“Postojali su festivali zabavne ili narodne muzike da bi neko to vidio i da bi se neko već sutradan pojavio na naslovnim stranama. Festival Šlager sezone i pjesma Gori vatra preko noći su me učinili poznatim u cijeloj Jugoslaviji.

Dakle, bio je dovoljan jedan festival, jedna nagrada da nekome promijeni život, što je u izvjesnom smislu kao i pobjeda danas na muzičkim takmičenjima na raznim televizijama. Ranije su ljudi koji su se pojavljivali na festivalima većinom ostajali u muzici, snimali ploče, a danas se ovi koji pobijede zaboravljaju za petnaest dana.

Dakle, opet je prije bilo bolje nego danas. Čim se završi šou program niko za njih više ne zna”, rekao je Zdravko za Graciju i dodao:

“Ne znam ni za koga da je popularan, a da je došao preko rijalitija, šou programa. Neki od tih učesnika kao nešto snimaju, rade, ali sve je to tanko. Mislim da danas, nažalost, ne postoji diskografija koja može da ih podrži jer je diskografija propala.

Prije je diskografska kuća preuzimala dalje vođenje karijere, a danas to ne postoji. Postoji par kuća koje to rade, ali ne znam da je iko od učesnika tih takmičenja napravio neku ozbiljniju karijeru. Brzo postaju poznati, ali, nažalost, ne opstaju. Više koriste televiziji, nego televizija njima”, cijeni Čola.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!