Magazin

“Ispad” i “Gužva u bajt” u KSB-u

U petak 27. aprila u Klubu studenata (KSB) biće održana pank koncert na kojem će nastupiti bendovi “Ispad!” i “Gužva u bajt”, koji dolazi iz Ljubljane.

Frontmen banjalučkog benda “Ispad!” Nikola Suvajac ističe da bend dugo nije svirao u gradu na Vrbasu te se nada da se domaća publika poželjela kvalitetnog pank zvuka.

“Odsviraćemo 60 minuta klasičnog ‘Ispad!’ repertoara koji je većini naše publike poznat, ali ćemo predstaviti i tri nove pjesme sa novog albuma koji se upravo snima. Spremamo i neku scenografiju, ali to bih ostavio kao iznenađenje za publiku”, rekao je Nikola Suvajac.

Frontmen banjalučkog sastava dodaje da je bend u proteklom periodu održao niz koncerata u regionu i Evropi, te da se raduju izlasku pred publiku u svom gradu.

“Koncert u svom gradu je kao utakmica na domaćem terenu, prosto na domaćem terenu se najglasnije navija. Mi smo poželjeli da zasviramo pred našom publikom, koja nam je i najvažnija. Očekujemo znojavi ples pred binom”, naglasio je Suvajac.

On je takođe napomenuo da se u proteklom periodu položaj pank scene u gradu na Vrbasu popravio, te da ima sve više događaja za ovu odabranu publiku.

Osim najavljenog koncerta banjalučki bend aktivno radi na snimanju novog autorskog materijala, koji će predstaviti svojim obožavacima u narednom periodu.

“Album radimo u Novom Sadu u studiju kod Raduleta iz benda ‘Atheist rap’ koji je ujedno i producent. Snimili smo prve tri pjesme i jako smo zadovoljni kako sve zvuči. Ostatak albuma snimamo na ljeto, a izdavanje na jesen. Biće to malo drugačiji ‘Ispad!’”, naglasio je Suvajac.

Basista i pjevač slovenačkog sastava “Gužva u bajt” Vladimir Jovanović ističe da ovaj sastav sprema energičan koncert, jer žele da se predstave u najboljem svjetlu ljubiteljima pank zvuka sa kojima se do sada nisu upoznali.

“Zapravo, jako loše poznajemo bh. scenu. Možda bismo mogli nabrojati samo par bendova koje poznajemo i sa kojima smo sarađivali, ali eto, polako upoznajemo i publiku i ostale bendove, jer je ova svirka rezultat prethodnog druženja sa banjalučkim bendom ‘Ispad!’”, rekao je Jovanović.

On dodaje da osim dobrog koncerta, cilj benda “Gužva u bajt” je i sticanje novih poznanstava te stvaranje planova o budućim saradnjama i uvezivanju regionalne pank scene.

Koncert u Prijedoru
Ulaznice za koncert sastava “Ispad!” i “Gužva u bajt” će se prodavati na ulazu u KSB na dan koncerta po cijeni od pet KM. Nakon banjalučkog koncerta, sastavi “Ispad!” i “Gužva u bajt” će nastupiti 28. aprila u Prijedoru zajedno sa domaćim bendovima “The Shejvers” i “Double dog damn”.

Ovaj koncert će se održati u “Atomic Magic” klubu.

(nezavisne.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!