Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Ova pića su dobra za srce, ali koži prave veliki problem

Smatra se da je čaša vina dobra za srce i zdravlje generalno, ali dr Isabel Šarkar tvrdi da je upravo ovo alkoholno piće najlošije za vašu kožu.

Crveno vino trebalo bi posebno da izbjegavaju oni koji pate od kožne bolesti rosacea (crvenilo kože).

Ona tvrdi da crveno vino može da izazove diskoloraciju kože i da dovede do pojave crvenila na koži. Ako se pitate zašto, alkohol je vazodilator, što znači da širi krvne sudove, a to može da dovede do crvenila i nadutosti lica.

Šećer u crvenom vinu takođe je jedan od krivaca jer preopterećuje jetru koja ga ili šalje u krvotok ili pretvara u masti koje se teško sagorijevaju.

Zbog toga za kožu nisu dobri ni kokteli koji sadrže dosta šećera. Naime, kokteli se najčešće prave od mješavine sirupa i sokova koji su gotovo jednako loši za kožu i mogu da dovedu pojave akni. Viski i rum, ali i pivo, takođe će učiniti da vam koža izgleda otečeno, sudeći prema dr Šarkar.

Šta bi onda trebalo da pijete ne biste li zaštitili kožu?

Najbolje bi bilo da izbjegavate alkohol kako biste izbjegli i oštećenja na koži. Ako baš morate ponekad da popijete nešto, dr Šarkar savjetuje da se držite prozirnih i destilovanih napitaka.

“Providni alkoholni napici sadrže najmanje aditiva i najbrže se kreću kroz tijelo, zbog čega nanose najmanje štete ćelijama”, smatra ona.

I naravno, trebalo bi piti mnogo vode nakon alkohola, da biste hidrirali organizam, ali i kožu.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button