Društvo

Samo kod nas: Na trotoaru – parking!

Građani Kozarske Dubice ogorčeni su nakon što su u zoni centra grada zatekli ocrtana nova parking mjesta – na trotoaru.

Ako je neko od stanovnika Kozarske Dubice pomislio da se na ulicama ovoj opštini priređuje neki performans, ili da su klinci naoružani farbama u spreju prethodne noći napravili neslanu šalu na račun pješaka i vozača u ovoj opštini, prevario se.

Za nadrealnu ideju pravljenja parking mjesta na trotoarima ulica u Kozarskoj Dubici zaslužni su stručnjaci iz oblasti saobraćaja iz opštinske vlasti (SNSD).

Kreativnost koju su pokazali ovi vrhunski inovatori je na društvenim mrežama izazvala salvu emocija stanovnika ove opštine, među kojima su se najviše isticali šetači i majke koje su sa kolicima za bebe do sada prolazile ovom lokacijom.

Zbog ovog projekta će se, da bi išli u korak sa dostignućima, po svemu sudeći, morati mijenjati i udžbenici za polaganje vozačkih ispita, jer su saobraćajni stručnjaci iz Kozarske Dubice etablirali nova pravila koja se odnose i na dosadašnja tumačenja saobraćajnih znakova.

Tako će, prema njihovim tumačenju, znak zabranjeno zaustavljanje i parkiranje automobila, od sada značiti da se to odnosi samo na saobraćajnicu, ali ne i na trotoar pa makar on bio i jedini u toj ulici.

Ostaje samo nejasno ko će prilikom tih manevara na trotoarima imati prvenstvo prolaza, da li automobili ili pješaci, ili majke sa kolicima za bebe.

(BN)

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!