Banjaluka

Smijenjeni komandir PS Lauš i njegov zamjenik

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum smijenio je komandira policijske stanice Banjaluka – Lauš i njegovog zamjenika.

Istovremeno, načelnik Policijske uprave Banjaluka donio je Rješenje o suspenziji inspektora iste Policijske stanice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Loading...

Ove mjere preduzete su nekoliko sati nakon što je to od Ćuluma zatražio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

“Direktor policije Republike Srpske u skladu sa svojim ovlaštenjima donio je Rješenje o rasporedu komandira i zamjenika komandira za poslove kriminaliteta Policijske stanice Banja Luka – Lauš na druge poslove i zadatke. Načelnik Policijske uprave Banja Luka donio je Rješenje o suspenziji inspektora Policijske stanice Banja Luka – Lauš”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su navedene mjere preduzete prema “policijskim službenicima Policijske stanice Banjaluka – Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18.03.2018. godine da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo ‘Krađa’ u ulici Velibora Janjetovića broj 11”.

U prethodnom saopštenju MUP-a naglašeno je da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, “ali da se u vrijeme prijave ova dva slučaja nisu mogla dovesti u vezu”.

Protiv sva tri policijska službenika biće pokrenut unutrašnji postupak s ciljem utvrđivanja postojanja odgovornosti.

(Nezavisne novine)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!