Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Mektić: Podrška Davoru i grupi “Pravda za Davida” (VIDEO)

Visoki funkcioner Srpske demokratske stranke Dragan Mektić dao je danas podršku Davoru Dragičeviću i grupi “Pravda za Davida” da istraju u traženju istine u vezi smrti dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića.

“Stojimo iza svakog poteza koji povlači Davor Dragičević vezano za čitav ovaj događaj oko smrti njegovog sina. SDS u svakom smislu mu daje podršku i pružiće mu sve svoje resurse na raspolaganje ako policija krene na narod”, kazao je Mektić za BN TV, reagujući na današnje saopštenje MUP RS da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića.

“SDS će pozvati članstvo da zaštiti narod od ove brutalne vlasti koja želi silom da uguši ovaj pokret i da na taj način spriječi da se rasvijetli ovaj događaj”, kazao je Mektić, koji je i ministar bezbjednosti BiH.

Mektić kaže da ovo što MUP RS prijeti krivičnim prijavama protiv naroda koji se okuplja u okviru grupe Pravda za Davida u Banjaluci, je očigledan znak da su vlasti RS izgubile svaku vrstu strpljenja i da su duboko počele da politizuju čitav ovaj događaj oko smrti Davida Dragičevića.

“U okupljanje naroda oni vide političku prijetnju u čitavom skupu iako je to samo u pitanju rješavanje problema smrti jednog banjalučkog mladića za kojeg se pretpostavlja da je i sam vrh MUP-a RS uvučen u čitav taj događaj ili je značajno dao doprinos da se ne rasvijetli ovaj slučaj”, kazao je Mektić.

On je mišljenja da treba skinuti sve maske i ne obazirati se na te kvalifikacije, prije svega SNSD-a i političkog vrha RS, predsjednika Republike Srpske i predsjednika Vlade RS, da se ne smiju tome davati političke konotacije.

“Na kraju, ovakva politika i ovakvo stanje i odnos politike prema ovakvoj vrsti događaja u RS je i doprinijelo da dođe do ovoga na ovakav način, da se slučaj ne rasvijetli, da se ovo tako zakomplikuje, tako da je počeo narod da reaguje”, rekao je Mektić.

On smatra da iza, Davidovog oca, Davora Dragičevića, i iza ovog naroda i pokreta “Pravda za Davida” treba i politički stati i u svakom drugom smislu dati podršku da istraju, jer očigledno da bez ovakvog pritiska i bez pritiska naroda na MUP RS ovaj se događaj neće ni rasvijetliti.

“Navodno postoje informacije da MUP RS se sprema da krene na narod koji se okuplja u Banjaluci, ja mogu odmah da kažem da će sigurno SDS, ukoliko policija krene na narod, pozvati svoje članstvo da stane uz narod i da branimo narod u Banjaluci od policije”, kazao je Mektić.

Prema njegovim riječima, SDS stoji iza svakog poteza koji povlači Davor Dragičević vezano za čitav ovaj događaj oko smrti njegovog sina i u svakom smislu mu daju podršku i staviće sve svoje resurse na raspolaganje.

“Još jednom ponavljam da će ako policija krene na narod SDS pozvati članstvo da zaštiti narod od ove brutalne vlasti koja želi silom da uguši ovaj pokret i da na taj način spriječi da se rasvijetli ovaj događaj”, kazao je Mektić.

Prema njegovim riječima, politika se duboko umiješala u ovaj događaj tako što je spriječeno da se uradi jedna kvalitetna istraga i zbog toga što se, kako je naveo, Milorad Dodik drastično umiješao u u ovaj slučaj.

“Milorad Dodik se stavio na čelo istrage i on je mislio da će umiriti Davidovog oca i grupu “Pravda za Davida”, te da će na taj način relavitizirati ovaj događaj, spustiti tenzije i da će se preko toga preći. Njima je sada najveći problem što se narod počeo okupljati”, kazao je Mektić.

On je poručio da sa tog slučaja treba skinuti sve maske, stati uz narod, uz grupu “Pravda za Davida” kako bi se razriješio slučaj ubistva mladog Banjalučanina Davida Dragičevića.

(BN Televizija)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button