Banjaluka

Radojičić: Namjera je da Banjaluka postane pravi regionalni centar jugoistočne Evrope

Prva Međunarodna konferencija turizma i investicija u Banjaluci, koja se održava danas i sutra, okupila je više od 150 učesnika iz zemlje i regiona.

Cilj je unapređenje turističke privrede Banjaluke, dovođenje investitora, koji će ulagati u kapacitete najvećeg grada Srpske, te brendiranje samog grada.

Loading...

Gradonačelnik Igor Radojičić, u uvodnom izlaganju naglasio je da je Banjaluka poznata po adrenalinskom i festivalskom turizmu, te zanimljivoj gastro ponudi, a namjera je da postane pravi regionalni centar jugoistočne Evrope.

Potencijal grada vidimo i u kongresnom turizmu, za te potrebe planiramo gradnju multifunkcionalne kongresne dvorane sa daleko većim kapacitetima nego što je Banski dvor gdje se sada održavaju slične manifestacije.

Izmjena regulacionog plana je u toku i vjerujemo da će idejno rješenje dvorane biti završeno u septembru – istakao je Radojičić, dodajući da velike nade Grad polaže i u razvoj zdravstvenog i banjskog turizma.

Grad posljednje dvije godine bilježi veći broj turista za 20 odsto, a posjetioci su preteženo iz susjednih zemalja, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Konferenciju organizuju Grad Banjaluka i Turistička organizacija grada.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!