Banjaluka

Tri firme žele da grade banjalučki Zeleni most

“Na tender za izbor firme koja će graditi novi Zeleni most preko rijeke Vrbas stigle su tri prijave”, rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako je objasnio, prijavili su se “Prijedorputevi”, “MG Mind” i “Niskogradnja”, zajedno sa svojim podizvođačima, i ako ne bude žalbi početkom juna bi mogli uvesti izvođača u radove.

“Nakon što bude izabran prvoplasirani, čekaćemo da prođe rok za eventualne žalbe i, ako ne bude žalbi, po našoj dinamici očekujemo da do početka juna uvedemo izvođača radova”, objasnio je Sandić.

Izrazio je nadu da neće biti žalbi, jer nemaju dobro iskustvo s Kancelarijom za žalbe BiH.

“Najprije će izvođač krenuti s pripremnim radovima, odnosno s uklanjanjem starog mosta i ostalim poslovima. Čekamo rješenje o njegovom uklanjanju, koje još nismo dobili, ali tu neće biti problema, jer smo u arhivi pronašli građevinsku i upotrebnu dozvolu za stari most”, pojasnio je Sandić.

Dodao je da će firma koja bude izabrana za gradnju novog mosta istovremeno ukloniti stari.

“Tako ćemo u isto vrijeme uklanjati stari i vršiti pripreme za početak izgradnje novog mosta”, zaključio je Sandić.

Kako nezvanično saznajemo, najpovoljnu ponudu dalo je preduzeće “Prijedorputevi”.

Most će biti izgrađen s pristupnom saobraćajnicom u Ulici Gavrila Principa i rekonstrukcijom Ulice Branka Morače do spoja sa Kozarskom ulicom.

Procijenjena vrijednost radova je oko 2,4 miliona KM, koji će biti finansirani obveznicama, a izvođač radova će imati rok od pet mjeseci da završi ovaj posao.

Novi most, koji će spojiti naselja Obilićevo i Kočićev vijenac, biće dužine 80 i širine 14 metara, a imaće dvije saobraćajne trake.

Predviđene su i obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta.

Marina V. iz naselja Obilićevo rekla je da jedva čeka da počne gradnja novog Zelenog mosta.

“Velike su gužve, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim časovima, a izgradnja novog Zelenog mosta će rasteretiti saobraćaj i smanjiti gužve”, rekla je ona.

(nezavisne.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!