Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Deset stvari koje ukazuju da će vam veza trajati vječno

Postoji nekoliko univerzalnih načina da saznate da li ste stvoreni jedno za drugo.

Imate sličan društveni status

Možda na početku nećete obraćati pažnju na razlike, ali ako je partner vaspitan na drugačiji način nego vi, to će se kasnije odraziti na njegove stavove koji će biti drugačiji od vaših i to će dovesti do mnogo nerazumijevanja.

Imate sličan smisao za humor

Bilo bi predivno da razumijete partnerove šale i da sami znate kako da se nasmijete i uživate jedno sa drugim. Biće strašno ako jedno drugom dosadite i prestanete da se smijete zajedno.

Imate iste poglede na roditeljstvo

Kada se parovi odluče da imaju dete, trebalo bi da to znači da su veza ili brak stabilni. Ali ipak, mogu postojati skriveni problemi, kao što su stavovi oko odgajanja i vaspitanja. Zato, bolje je da unaprijed razgovarate o ovim stvarima, kako biste znali da li uopšte treba da načinite taj korak prije nego što bude kasno.

Imate isti ili sličan stav o finansijama

Mnogo je teško da čovjek koji nije naučen da planira zajednički budžet nađe zajednički jezik sa nekim ko ima veliki osjećaj za odgovornost i štednju. Ova tema je veoma delikatna, pa je bolje da provedete život sa čovjekom koji dijeli vaša interesovanja i stavove na ovom polju, jer će vam u protivnom ovo biti najčešći razlog za svađu.

Imate isto mišljenje o kućnim obavezama

Da biste izbjegli situaciju u kojoj će vam život i dom biti haotični, važno je da imate dogovor oko kućnih poslova. Zato je najbolje da sa osobom sa kojom želite da provedete život počnete da živite još prije braka, kako biste vidjeli da li bi vaši stavovi bili usaglašeni. Jer, svjesni ste i sami da bi zajednički život čovjeka koji može da podnese haos i čovjeka koji je “alergičan” na nered bio veoma težak.

Imate iste stavove o ONIM potrebama

Ovo je jednostavno – nećete biti srećni ako shvatite da vaše potrebe neće biti zadovoljene redovno, kao što biste vi voljeli.

Imate iste prioritete u životu

Teško je da dvoje ljudi koji imaju različite prioritete žive zajedno. Na primjer, ako žena želi da bude domaćica, a vi ne želite da budete jedini koji u porodici radi, teško ćete naći kompromis. Ili obrnuto, ako žena želi da gradi karijeru, a muž se sa time ne slaže, šta dalje?

Oboje ste spremni za zajedničku budućnost

Ako je devojka spremna za zajednički život, a muškarac se dvoumi da je zaprosi i odugovlači sa tim, to može biti veoma razočaravajuće. Ili, pak, ako u braku shvatite da jedno želi djecu, a drugo u tom periodu uopšte nije zainteresovano za proširenje porodice, nastaće veliki problemi. Zato je važno da ste oboje spremni za zajedničku budućnost, u suprotnom, zašto biste gubili vrijeme?

Zainteresovani ste jedno za drugo kada ste zajedno

Čak i poslije dugog perioda u kojem ste zajedno, važno je da ne upadnete u monotoniju i da uvijek nađete nešto što će oboma biti zanimljivo. Isto tako, nikada ne smijete da izgubite interesovanje jedno za drugo ili za dešavanja u partnerovom životu. Uvijek nađite vremena jedno za drugo i provedite ga tako da vas ništa ne sprečava u tome.

Ne trudite se da promijenite jedno drugo

Ovo je veoma važno za one koji su na početku veze rekli ili pomislili: “Ne dopada mi se baš karakter, ali ću ga promijeniti vremenom”. Zaboravite na to. Budite sa nekim zbog toga što ga volite takvog kakav jeste, jer nikada nećete uspjeti da ga promijenite kako biste željeli. Svako ima svoje stavove i način života, a nije vaša stvar da ga mijenjate i obratno.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button