Region

Vučić: Reformama do rasta BDP-a od sedam odsto

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa predstavnicima Svjetske banke o novoj strategiji rasta za Srbiju, koja će, kako je najavio, u potpunosti sprovesti sve neophodne reforme u najkraćem mogućem roku, da bi bio obezbijeđen rast BDP-a od sedam odsto.

Te reforme će biti sprovedene od poreske administracije do rudarskog i energetskog sektora.

Loading...

Vučić je rekao da Srbija nema problema sa finansijama, ali da mora da ostvari veći rast BDP-a, da bi životni standard građana bio poboljšan, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Predstavnici Svjetske banke izrazili su zadovoljstvo svim rezultatima koje je Srbija postigla, što se prvenstveno odnosi na suficit u budžetu, kao i na opadajući nivo javnog duga, stabilan rast investicija i smanjenje nezaposlenosti.

“Zahvaljujući sprovedenim reformama, Srbija danas ima potencijal za brz i dinamičan rast po stopi od sedam odsto godišnje”, rekao je potpredsjednik Svjetske banke Siril Miler, koji je predvodio delegaciju ove međunarodne institucije.

Miler je na sastanku sa predsjednikom Vlade Srbije Anom Brnabić ocijenio da je Srbija, nastavkom reformi i daljom saradnjom sa Svjetskom bankom, u prilici da postane brzorastuća i moderna ekonomija.

Sagovornici su razgovarali o nastavku saradnje i procesu reformi koje Srbija sprovodi u ekonomskoj sferi, kao i procesu unapređenja pravnog okvira i poslovnog okruženja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!