Svijet

Uhapšeni zbog dijeljenja fotografija manekenki  

Pripadnici Iranske revolucionarne garde prestresli su tri agencije za modeling zbog kršenja strogih islamskih propisa o ženskoj odjeći u oblačenju, javile su danas iranski mediji.

General Mohsen Karimi, komandant Garde u centralnom gradu Arak, rekao je da su radnici agencija uhapšeni zbog “promovisanja vulgarnosti”, djelimično zbog dijeljenja fotografija modela na društvenim mrežama, javila je agencija Fars. 

Iranske vlasti više puta su upadale na modne revije i zatvarale modeling agencije koje objavljuju na internetu fotografije modela obučenih u stilu zapadne mode, a što nije u skladu sa islamskim propisima pokrivanja glave i tijela žena. 

“Oni koji ne poštuju propise i misle da mogu da objavljuju šta hoće na internetu treba da znaju da će ih prije ili kasnije stići ruka zakona”, rekao je Karimi. 

Iranski zvaničnici često ističu da uticaj Zapada, posebno američke kulture, putem zabave, društvenih mreža i interneta predstavlja prijetnju islamskim i revolucionarnim vrijednostima.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!