Banjaluka

„Proljeće u Banjaluci“: Otvaranje „Ženske sobe“ u ponedjeljak uveče

U Muzeju savremene umjetnosti u Banjoj Luci, u ponedjeljak uveče, biće otvorena „Ženska soba“ – projekat koji zajednički realizuju umjetnička platforma „Prostor“ i MSU RS, kao dio pratećeg programa izložbe „Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran“.

Projekat „Ženska soba“ ima za cilj da udruži umjetnice i žene iz kreativnog sektora te mlade liderke svoga doba u jedan prostor, u ovom slučaju metaforično prikazan kroz prostor ženske sobe koja će biti postavljena u MSURS.

Loading...

U ovom prostoru će svaka od učesnica imati priliku da pokaže svoj rad te da kroz nekoliko panela govori o poziciji žene, njenog postojanja, djelovanja ali i identiteta, sa posebnim osvrtom na izložbu „Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran“ te kulturološkim razlikama Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

– Biće održana četiri panela te događaji povodom otvaranja i zatvaranja „Ženske sobe“. Svaka od večeri nosi specifičan naziv u skladu sa temom razgovora, a njih je imenovala umjetnica Sandra Dukić koristeći autentične i šaljive narodne poslovice – najavljeno je iz Muzeja savremene umjetnosti RS

Projekat „Ženska soba“ trajaće do 25. aprila i nalazi se u programu „Proljeće u Banjaluci“.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!