Politika

Lepir se obratio VSTS-u BiH u vezi sa slučajem “David Dragičević”

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH zatražio je danas mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja Savjeta u vezi sa mogućnošću učešća glavnog okružnog tužioca u Banjaluci Želimira Lepira i postupajućeg tužioca u slučaju “David Dragičević” Dalibora Vreća na sjednici Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija upoznao je članove Savjeta o Lepirovom dopisu u kojem se traži stav ove institucije u vezi sa namjerom Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske da pozove na saslušanje Vreća.

Lepir je naveo da i sam očekuje da uskoro bude pozvan na saslušanje u Anketnom odboru.

Član VSTS-a Jadranka Ivanović najavila je svoje izuzeće iz rasprave jer direktno učestvuje u ovom predmetu, a izuzeće je najavio i član VSTS-a Mahmut Švraka, koji obavlja funkciju glavnog tužioca Republike Srpske.

Rasprava o Lepirovom dopisu biće nastavljena nakon što VSTS dobije mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja, moguće i danas.

U Sarajevu je jutros počelo dvodnevno zasjedanje VSTS-a, na čijem su dnevnom redu, između ostalog, izmjene i dopune Zakona o VSTS-u.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!