Društvo

Ćulum: Među migrantima i teroristi iz Sirije i sa drugih ratišta

RIM – Najveći bezbjednosni izazov za Republiku Srpsku je aktuelna migrantska kriza, jer su među migrantima i bezbjednosno interesantna lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima, učešćem na sirijskom i drugim ratištima, rekao je danas u Rimu direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Ćulum je učesnicima “Rimskog foruma”, koji okuplja rukovodioce policija u Italiji i zemljama regiona, poručio da Policija Republike Srpske ima dobru saradnju sa policijama u okruženju, kao i ostalim evropskim zemljama, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Loading...

“Samo odlučna i otvorena saradnja policijskih agencija i spremnost za pravovremenu razmjenu informacija može doprinijeti preventivnom djelovanju i zaštiti građana i zemalja od eventualnih terorističkih akata i drugih bezbjednosnih prijetnji i ugrožavanja”, rekao je Ćulum.

Tokom boravka u Rimu sa šefovima policijskih agencija u BiH, Ćulum je imao bilateralni sastanak sa rukovodiocima Direktorata za borbu protiv terorizma Policije Italije.

“Rimski forum” organizuje Policija Italije.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!