Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

MUP RS: Mektićeve izjave netačne i izazivaju nepovjerenje građana

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da su izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića o radu MUP-a, date BN televiziji, zasnovane na netačnim informacijama koje stvaraju nepovjerenje građana u rad institucija Srpske, što je najteža posljedica takvih i sličnih izjava.

Mektićeva izjava da je moguće da je neko iz MUP-a umiješan u “slučaj Dragičević” je, kako i on sam navodi, zasnovana na neprovjerenim, odnosno “svakakvim informacijama i indicijama”.

Iz MUP-a Srpske ističu da su ove izjave tendenciozne i da štete institucijama Republike Srpske.

MUP je negirao i kategorički odbacio Mektićeve navode da “pripadnici MUP-a Republike Srpske rade u noćnim klubovima i da se bave nedozvoljenim prometom narkotičkih sredstava”.

MUP Srpske je pozvao građane, ako eventualno imaju informacije o nezakonitim ponašanjima pripadnika MUP-a, da ih dostave policiji.

“U vezi sa izjavom Mektića da pripadnici MUP-a treba energičnije da postupaju u `slučaju Dragičević`, podsjećamo ga da je na ovom predmetu direktno angažovano više desetina policijskih službenika više organizacionih jedinica MUP-a, vještaci različitih oblasti iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, nadležno tužilaštvo, te da su konsultovani stručnjaci FBI-ja”, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

MUP navodi da su policijski službenici u okviru ovog predmeta obavili više stotina kriminalističko-tehničkih, operativnih i istražnih mjera i radnji u kojima je obrađeno više od 170 lica, o čemu je dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

“U konkretnom slučaju, Ministarstvo je javnosti omogućilo uvid u cjelokupan postupak i to izlaganjem ministra u Narodnoj skupštini, ali i u okviru postupka pred Anketnim odborom koji je u toku”, podsjećaju iz MUP-a.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da kontinuirano preduzimaju mjere i radnje na sprečavanju zloupotrebe droge, te da će ove aktivnosti nastaviti u narednom periodu i dodaju da je u proteklom periodu izveden veliki broj policijskih akcija u kojima je slobode lišen veći broj lica, protiv kojih je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnim tužilaštvima.

U saopštenju se dodaje da je u okviru ovih akcija oduzeta veća količina narkotičkih sredstava, a javnost je o svemu blagovremeno upoznata.

“Sve izjave visokopozicioniranih ličnosti u BiH, koje su u vezi sa teškim tragedijama i situacijama, a temelje se na neprovjerenim činjenicama, su za svaku osudu i njima se samo podstiče širenje netačnih i neprovjerenih informacija, te stvaranje novih, što otežava rad nadležnih institucija”, navode u MUP-u Srpske.

Mektić je ove navode iznio juče u emisiji “Puls” BN televizije.

(Srna)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button