BanjalukaSport

“Loptarija” na Trgu Krajine

Djeca osam banjalučkih osnovnih škola i četiri vrtića pokazaće sutra, 31. maja svoje znanje i vještine na Međunarodnoj sportsko-edukativno-zabavnoj manifestaciji „Loptarija“, koja će biti održana na Trgu Krajine od 11 do 13 časova.

Kako su naveli iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, cvaka škola priprema ekipu učenika koji će se takmičiti, a u svakoj ekipi je po 20 učenika uzrasta do 10 godina. Osim učenika, u žogariji će učestvovati i po 20 djece iz četiri vrtića.

Loading...

Djeca će se takmičiti u raznim igrama: igre spretnosti, pokaži šta znaš, fer-plej, i ti profesore, fudbal tri na tri, ekologija, vragolije, pjevačke i plesne predstave i dr.

Aktiv direktora osnovnih škola je podržao prijedlog da se realizuje pomenuti projekat, a koordinator je Osnovna škola „Ivo Andrić“ zajedno sa Gradskom upravom.

„Loptarija“ je međunarodni projekt koji uključuje devet zemalja: Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru.

Cilj je djeci predstaviti zdrav način života i fizičke aktivnosti, vrijednosti ‘fer pleja’, jednakosti, solidarnosti, poštenja, druženja i igre.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!