Politika

Lukač: Govedarica pokušava da diskredituje MUP bez ikakvih argumenata

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica već duži vremenski period sa svojim saradnicima vrši kontinuirani napad na MUP Republike Srpske, pokušavajući rad Ministarstva i njegovog rukovodstva predstaviti u negativnom svjetlu bez obzira što policija u proteklim godinama bilježi stalni trend rasta dobrih rezultata u svim segmentima svog rada, ocijenio je građanin Republike Srpske Dragan Lukač.

Lukač je u pisanom odgovoru Govedarici naveo da je 2017, prema rezultatima, posebno najbolja godina od kada postoji Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Na isti način Govedarica pokušava diskreditovati Policiju Republike Srpske postavljajući pitanje, bez ikakvih argumenata, kako je Naser Orić hodao Republikom Srpskom i uticao na svjedoke, a policija Republike Srpske ga nije htjela uhapsiti. Riječ je o još jednoj lažnoj informaciji Vukote Govedarice u pokušaju podrivanja snage i povjerenja građana u Policiju Republike Srpske”, istakao je Lukač.

On je naglasio da “Govedarica na ovaj način pokušava da ‘brani’ Republiku Srpsku i njene građane i tako dobije političke poene”.

“Ne mogu, a da ne postavim pitanje Govedarici – gdje je bio kada je trebalo braniti narod od Nasera Orića i njegovih hordi koje su harale srpskim selima? Zašto tada Govedarica nije uzeo pušku u ruke kao njegovi vršnjaci i branio goloruki narod od Orića, već se danas pojavljuje kao zaštitnik u svojim izjavama”, upitao je Lukač.

On je naveo da Govedarica izlazi u javnost sa ovakvom izjavom isti dan kada je Željka Cvijanović promovisana kao kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske.

“Govedarica traži povjerenje građana za svoj izbor na poziciju predsjednika Republike Srpske, a ne mogu da ga ne pitam da li stvarno misli da narod tako brzo zaboravlja i da će srpski borci dati povjerenje da ih vodi i brine o opstanku Republike onaj koji se nije ni preznojio, kamoli krvario poput njih za stvaranje Republike Srpske, već ih je napustio i pobjegao? Ko može da ukaže povjerenje takvom čovjeku i stavi svoju i sudbine svoje djece u ruke onome koji će pobjeći prvom prilikom kada bude teško, a znamo da Republici Srpskoj nije bilo i neće biti lako u predstojećem vremenu.

Zato postoji očita i velika nervoza Govedarice kada je saznao da je protivkandidat Željka Cvijanović, kojoj ne može niko da montira lopovske afere, jer i ne postoje, i koja je u proteklim godinama pokazala da radi sve u interesu građana i Republike i nije pobjegla kada se trebalo suprostaviti jačem i donijeti teške odluke u interesu naroda i Republike Srpske”, istakao je Lukač.

On je ocijenio da “Govedarica i njegovi glasnogovornici nisu uspjeli bez obzira na sva lažna podmetanja da poljuljaju povjerenje građana u svoju policiju i nikada neće ni uspjeti u tome, jer je ova policija stvorena iz naroda i uvijek će biti na strani svog naroda”.

Lukač je poručio Govedarici i njegovim, kako je rekao, lažnim glasnogovornicima da će i ubuduće, sve dok se budu tako ponašali, na svaki njihov napad na MUP dobiti i adekvatan odgovor.

(Srna)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!