Banjaluka

Roditelji učenika poslije drame na ekskurziji najavljuju tužbe

Roditelji učenika Ekonomske škole, koji su se juče vratili sa ekskurzije, ogorčeni su ponašanjem direktorke škole, Nade Vulić i agencije „Star travel“ Biljanom Čigojom, i najavljuju tužbe protiv njih.

Ističu da niko nije očekivao da će direktorka vršiti pritisak na djecu kako bi nastavili ekskurziju u Italiji, nakon što se zapalio autobus u kojem su se vozili, a kažu da je sve to rađeno samo da roditelji ne bi mogli da traže da im se vrati novac i namiri šteta.

Loading...

Podsjećamo, autobus sa 25 učenika u Banjaluku je stigao juče oko 10.40 časova, a zabrinuti roditelji su stigli nekoliko sati ranije i nervozno komentarisali šta su im djeca proživela na ovom putovanju.

– Nesreća, kao nesreća se nije mogla izbjeći, to smo svjesni. Svaka čast i vozaču iz autobusa koji je herojski postupio. Međutim, ono što se dešavalo poslije toga, je ono što nas boli. Umjesto da im ovo bude najljepše sjećanje u životu, sve se pretvorilo u pakao – ispričao je jedan od roditelja.

Kaže da prva stvar koja ih je iznenadila je to što je vodič ekskurzije od učenika pokupio pasoše i ostavio u kasetu autobusa, a kada je autobus planuo, nije ih ponio sa sobom.

– Nakon što se smirila situacija sa požarom, Vulićeva i Čigoja su počeli vršiti pritisak na djecu da treba da nastave ekskurziju. Sve su to radile kako neko ne bi tražio da se vrati novac. Kada su djeca u dogovoru sa nama odlučili da će se vratiti, uslijedio je novi šok – kaže ogorčeni otac jednog od učenika i dodaje da je ekskurzija koštala oko 700 maraka.

Kaže da je učenicima koji su rekli da žele da se vrate, dato da potpišu izjavu o samovoljnom prekidanju ekskurzije, a sa kojom se skida odgovornost sa agencije.

Na prijavi su morali napisati svoje ime i prezime i još neke podatke i potpisati da se samovoljno vraćaju sa ekskurzije. Neki učenici su potpisali, a kasnije su poderali taj spisak – rekao je naš sagovornik.

On kaže da je razgovarao sa većinom roditelja i da su se dogovorili da će angažovati advokate i podnijeti tužbe protiv direktorice škole i agencije.

– Tužićemo ih zbog pritisaka na djecu, zatim da nam vrate novac od ekskurzije, potom da namire troškove odjeće i druge stvari bez kojih su djece ostala tokom putovanja. Posebno ćemo ih tužiti i zbog stresa i šoka koji su djeca prošla – kaže ovaj ogorčeni otac.

Ono oko čeka su svi roditelji saglasni jeste reakcija ministra prosvjete i kulture Dane Maleševića i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

– Malešević nas je odmah primio i oduševila nas je njegova reakcija. Odmah zvao u Italiju i rekao da sva djeca koja žele moraju se vratili kući – istakao je naš sagovornik.

Slavko Milanović, otac jedne od učenica, rekao je da je sve na ekskurziji odlično funkcionisalo do nesreće, a da je reakcija direktorki škole i agencije, nakon što je izgorio autobus, “ravna nuli”.

Direktorki je ova ekskurzija dobro došla kako bi išla na more i zato je namjeravala da đake tamo zadrži. Kćerka svo vrijeme plače. Ko će da nam nadoknadi njenu bol i šok koji je doživjela – kaže Milanović.

Učenica Zorana Dević priča da je u trenutku nesreće bila na kraju autobusa i da su zatim čuli udar i vrisak žene iz agencije koja im je pričala o Veroni.

– Za samo par sekundi vidjela sam vatru i dim kroz vozačevu šajbu. Vozač je otvorio vrata i istrčao, a mi smo za manje od 20 sekundi bili ispred autobusa. U požaru mi je sve izgorjelo, iz Crvenog krsta sam dobila odeću da se mogu presvući – rekla je Devićeva.

Blizankinje stigle na rođendan

– Danas proslavljam 50. rođendan i kćerke bliznakinje su mi se vratile sa ekskurzije! Ima li većeg poklona? Ovo treba biti opomena, da se ovakve stvari više nikad nikom ne dese – rekao je u srijedu Branislav Gajić.

Po njegovim riječima, u cijelom ovom slučaju najbolje je reagovao vozač autobusa koji je zahvatio plamen.

– Hvala mu što je djecu spasio! Iz ovog moramo da izvučemo lekciju. Ljudi treba ubuduće da rade po svojoj savjesti, da ovo niko živi više ne prolazi. Dva dana niti jedemo niti pijemo – pomenuo je Gajić.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!