Politika

Cvijanovićeva na Forumu u Atini o visokom obrazovanju i inovacijama

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović obratiće se danas učesnicima Foruma za saradnju na Balkanu i Crnom moru koji se održava u Atini.

Cvijanovićeva će govoriti u okviru panela posvećenom visokom obrazovanju i inovacijama pod nazivom “Digitalna transformacija i inovacije, uloga tehnologije u pokretanju budućih promjena”.

Premijerka Srpske juče je razgovarala sa evropskom komesarkom za digitalnu ekonomiju i društvo, Marijom Gabrijel, koju je informisala o namjeri Srpske da uspostavi ministarstvo koje će se baviti novim tehnologijama, digitalizacijom i inovacijama.

Tokom razgovora na marginama Foruma, Cvijanovićeva je pozdravila najavljenu digitalnu agendu EU, koja će uključiti zemlje zapadnog Balkana.

Forumu za saradnju na Balkanu i Crnom moru prisustvuju predstavnici vlada, institucija, razvojnih agencija, ekonomskih organizacija i kompanija iz Grčke, Bugarske, Holandije, Kipra, Turske, Velike Britanije, Srbije, Kine i Slovenije.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!