Politika

Dodik odgovorio visokom predstavniku: Valentin Incko je faktor nestabilnosti u BiH (VIDEO)

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je faktor nestabilnosti i trebalo bi konačno vidjeti na koji način to riješiti, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući Inckovu izjavu da SNSD i HDZ rade protiv institucija BiH.

Osvrćući se na najavljeni dolazak dodatnih 40 britanskih vojnika u BiH, Dodik je rekao da to niko nije tražio, niti to organi Srpske trebaju. Najavio je i skoro usvajanje Zakona o nevladinom sektoru i stranim donacijama.

Loading...

Inckove tvrdnje da je, zajedno sa Draganom Čovićem, izvor nestabilnosti u BiH, Dodik je odbacio, rekavši da je Inckov mandat odavno trebalo da bude završen. Tome u prilog idu i Inckove izjave da je zabrinut zbog naoružavanja MUP Srpske, iako je sve urađeno u skladu sa propisima, kaže Dodik.

“Šta reći o čovjeku koji kaže “sve je legitmno, legalno, ali ja mislim”.
Šta on ima misliti?

On je davno završio svoju misiju, a što se tiče ostalih, očigledno je da pokušavaju da vrate stare teme, na koje su mislili da naprave velike politike. Te teme nisu prošle, kao što je oružje, paravojska i oni uporno pokušavaju da je vrate.

Dodik kaže da ne zna ni ko je zatražio angažman dodatnih britanskih vojnika u BiH, ali je poručio da to nije potrebno i da organi Srpske nemaju nikakvih informacija o tome.

 

“Ako je neko sa nivoa BiH, moraće da objasni zašto to radi. Organi Srpske to uopšte ne trebaju niti su to tražili. Ako je to samostalno urađeno od strane Britanaca, onda je to samo njihova akcija i to je miješanje u unutrašnje stvari ovdje i to je akt koji se može graničiti sa aktom upada u ovu zemlju”, naveo je Dodik.

Rekao je da bi zakon o nevladinom sektoru mogao biti usvojen do kraja ljeta i da u tome nema ništa neuobičajeno, jer sličnu praksu imaju i brojne druge zemlje.

“Mislim da je svima jasno da se fondovi koje daju navodno nevladine, a u suštini vladine organizacije, raznim organizacijama ovdje, zloupotrebljavaju i da su one usmjerene ka destabilizaciji društva u cjelini, a ne razvoja demokratije, ono što oni propagiraju. Niko im ne brani da nastave to da rade, samo će to morati da se kontroliše sa stanovišta informisanja javnosti ko je šta dobio i ko šta radi”, poručioje Dodik.

Dodik je ranije rekao da će zakon o finansiranju NVO dobrim dijelom biti prepisan iz zakona SAD, po kome se mora prijaviti svaki kontakt i finansijska pomoć koja dolazi iz inostranstva.

 

(rtrs)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!