Politika

Dodik: Poslanici vladajuće strukture neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da poslanici vladajuće strukture u Narodnoj skupštini Srpske neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora /Narodne skupštine/.

“Anketni odbor izabran je sa namjerom da pokaže koliko su oni /opozicija/ nedostojni bilo kod državnog zadatka. Oni su u to unijeli politiku, sebe i svoje frustracije. Prema onome šta su oni saslušali na Anketnom odboru ne bi se moglo reći da se može izvesti bilo koja kvalifikacija stradanja Davida Dragičevića, a po onome koga nisu saslušali iznijeli su kvalifikaciju”, smatra Dodik.

Loading...

Prema njegovim riječima, došlo je do zloupotrebe i pomodarstva koje ide za tim da pokaže frustracije nekolicine iz opozicije koji su imali priliku da budu objektivni, a otišli su u potpuni subjektivizam, želeći da još više problematizuju to pitanje.

“Saslušali su sve prisutne predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Tužilaštva, neovlašteno su proširivali Anketni odbor, na šta nemaju pravo, jer ga bira Narodna skupština, a ne (lider PDP-a Branislav) Borenović i njegovi pajtaši”, dodao je Dodik.

On je ocijenio da je postojala vidljiva zloupotreba kroz sve što su činili i da će zato izvještaj biti odbijen sa kvalifikacijom da ljudi koji su ga radili nisu radili zadatak koji im je država postavila, nisu bili objektivni, da su bili pristrasni i da su svoje političke stavove od ranije unijeli u izvještaj.

“Vjerovali smo naivno, ne mnogo, da će biti profesionalci, a oni su se pokazali kao tipični amateri sa strašću”, zaključio je Dodik.

O zaključcima Anketnog odbora Narodne skupštine o stradanju Davida Dragičevića izjasniće se Narodna skupština na sjednici 19. juna.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!