Politika

Hrvati sutra blokiraju saobraćaj zbog cijene goriva

Organizatori protestne akcije ”#ugasimotor” pozvali su danas sa zagrebačkog Markovog trga građane da se u što većem broju odazovu sutrašnjoj akciji blokiranja saobraćaja širom Hrvatske s ciljem da natjeraju vlast da smanji namete na cijenu goriva ispod devet kuna.

“Želimo da ukažemo vladi da imaju previsoke namete na gorivo. Znamo što ti nameti donose – veću cijenu goriva i pad standarda građana”, rekao je Vedran Franc iz građanske inicijative “Stop rastu cijena goriva”.

Loading...

Organizatori su poručili vladi da ako ne reagiuje u roku od 14 dana, slijedi nova protestna akcija.

Poručuju da ovo posljednje pojeftinjenje cijene goriva za nekoliko lipa nije dovoljno s obzirom na to da je cijena barela nafte pala.

“Smatramo da je neka minimalna cijena na koju ćemo pristati devet kuna. Nekakva psihološka barijera bila je 10 kuna, ali sjetimo se da je u Sanaderovo vrijeme litra benzina bila sedam kuna, a 2000. godine svega pet. Hoće li do kraja godine doći do 15 kuna ne znamo i ovako dalje ne možemo”, rekao je jedan od organizatora Damir Kristijan Rogina, prenijeli su hrvatski mediji.

Pravila

Organizatori su pozvali vozače da se pridržavaju pravila koja su postavili, a uključuju nesmetan prolazak policiji, hitnoj pomoći ili vatrogascima, da se ne blokiraju javne ustanove te da se ne ulazi u konflikte s drugim vozačima.

“Ovaj teret koji nam je vlada nametnula trpe i vozači, ali i oni koji ne voze jer je cijena goriva ugrađena u svaki proizvod i uslugu”, kaže Rogina.

(Tanjug)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!