Banjaluka

Davor Dragičević: Ja da sam tražio obdukciju u Zagrebu do sad bi već bio ustaša (FOTO)

Osamdeset drugi dan na centralnom trgu najvećeg grada Republike Srpske građani traže istinu i pravdu za nastradalog Davida Dragičevića. Davidov otac, Davor Dragičević, se obratio okupljenim građanima.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

Osamdeset drugi put je podsjetio da je saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva i da je kazna za ovo djelo predviđena do 45 godina robije.
– Ovo više nije ni ubistvo, krenuli su i sa prikrivanjem ubistva – rekao je Davor. Kazao je da nadležni rade svoj posao tako da kradu garderobu sa njegovog mrtvog sina, osvrćuči se na komad odjeće koji je nestao. Upozorio je Dalibora Vreću i Želimira Lepira, tužioce, da će biti pravno krivično gonjeni. Davor je pozdravio okupljene medije i dodao da od “režimskog RTRS-a nema ni trega ni glasa”. Kazao je da ne optužuje ljude koji rade tu dodajući da ljudi moraju raditi nego optužuje, nalagodavce i uredništvo RTRS-a.

Davor Dragičević je napomenuo da će svako u ovoj državi kome je do istine i pravde, 19.6. na zasjedanju Narodne Skupštine dići ruku za istinu i pravdu i za život dostojan čovjeka. Rekao je da okupljeni građani nisu zločinci i ubice nego samo ljudi, roditelji svoje djece, građani grada Banjaluka i ove države. Poručio je MUP-u, tužilaštvu, predsjedniku, premijerki i ostalima koji obavljaju javne funkcije da nisu dorasli tome.

Upozorio je da svako ko napravi bilo kakav eksces ili incident i 7.7. i do 7.7. i poslije 7.7, “jer odavde nećemo otići dok se ne sazna istina i pravda” makar i on to uradio, nije član grupe Pravda za Davida. Slobodno ga snimajte i neka ga nadležni uhapse – dodao je. “To što vi mislite da ubacite nekog da napravi eksces ili incident, on nije član Pravde za Davida, on je član vaš, zločinaca i ubica” – kazao je Davor. “Da ste nešto htjeli nešto napraviti, napravili bi već do sad.” – dodao je.

– Svi vaši funkcioneri do sad su već pokazali: da su se stavili iznad institucija gdje rade, iznad položaja koji obavljaju, za koji građani ove države izdvajaju novac, da su bahati, samoživi i da za njih ne vrijedi ni red ni zakon ni istina ni pravda – poručio je Davor.

Riječi:

“Do 18.3. imali ste svoju privatnu državu, radili ste šta ste htjeli, provodili zakon na svoj način. Gospodo zločinci i ubice i ostali – više to nećete moći”

su ispraćene ovacijama prisutnih.

– Ostale su nam dvije jednostavene riječi istina i pravda – rekao je Davor.

– Niste u mogućnosti, ne želite, ne smijete javno da kažete, zato što ste hobotnica i kriminalno udruženje, ko je planirao otmicu, silovanje, maltretiranje, mučenje, masakriranje i na kraju ubistvo našeg Davida položivši ga u kanalizaciju sa jasnom porukom da tu ostane. Moje dijete je bilo živo 6 dana, potvrđuju nalazi, potvrđuju moja saznanja. Sve vaše izrečeno, sve je bilo laž što ste izrekli, od prvog momenta do skupštine do Anketnog odbora, svaki put ste mijenjali izjave – kazao je i dodao “Nećete još dugo moći”.

Pozvao je na skup Pravde za Davida 7. jula, na kojem bi pokazali svoju snagu, ko su i da im je stalo do ove države u kojoj će vladati mir i zakon jednak za sve. Zahvalio se svim ljudima na podršci, i u dijaspori i ovdje kao i za finansijsku pomoć.
Napomenuo je da ni jedan fening nije podignut sa računa preko kojih se uplaćuje finansijska pomoć a ko god sumnja može otići sa njim u banku da provjeri. Dodao je da to nisu njegove pare nego pare Pravde za Davida, koje će trebati za advokatske troškove, troškove ekshumacije.

Davor se osvrnuo i na nedavne izjave tužioca Želimira Lepira riječima:

“Pošto ste rekli za 10 dana da dolaze nalazi iz Zagreba, sad vam i Zagrab valja. Ja da sam tražio obdukciju u Zagrebu do sad bi već bio ustaša. Sad vam više ne valja ni Beograd ni Sarajevo. Prvi ste počeli, prvi ćete završiti!”

Davorove riječi:

“Ubili ste mi dijete, ubili ste moju dušu, zatrli ste mi sjeme, ugasili ste moju svijeću. Uništili ste mi porodicu, vjeru u život, u vas.”

– su bile posebno teške.

Rekao je da on lično “nit` može nit` hoće nit` želi, ovo ovdje dijete /ja sam ga napravio, znam ja dobro ko je bio, tvrdite vi šta hoćete/ nikad vam neću oprostiti ni moje dijete niti ću vam oprostiti ostalu djecu”.

– Mi i vi gospodo poslije ovoga nikad više nećemo živjeti zajedno jedni pored drugih, ako imate gdje, idite, mi nećemo, mi ostajemo ovdje, mi ćemo sebi napraviti ovdje bolje sutra i to vrlo dobro bez vas. Samo vi kad odete biće nama bolje, ne trebaju nama finansije. – rekao je Davor Dragičević.

– Sve dokaze koje sam vam dao uništili ste, dokaze čuvam za sebe dok se ne završi sudski proces. On će svakako završiti u Strazburu, već sam proširio broj prijava, svakim danom će ih biti više, protiv saučesnika, zločinaca i ubica. – poručio je Davor

Pozdravio je sve časne i poštene pripadnike MUP-a i Tužilaštva i dodao “Šta ćemo sad pozicijo, opozicijo, predsjednice vlade, slobodno me demantujte, ne možete. Ja vas dobro znam ali vi mene ne.”

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!