Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Skupovi Pravda za Davida se politički zloupotrebljavaju. Borenović nesposoban (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je predsjednik Anketnog odbora (formiranog Odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića) Branislav Borenović pokazao svoju nesposobnost i prizeman politički karakter jer je u zaključke ovog odbora unio svoje političke stavove koji su poznati od ranije.

Dodik: Boranović nesposoban

Dodik je istakao da je “Borenović dobio državni zadatak da provede anketnu komisiju, ali se pokazao nesposobnim da sutra obavlja možda neku državničku funkciju i neobjektivnim političarem jer nije mogao da ode dalje od svojih prizemnih emocija”.

“Prvo, kvalifikacija djela nije u nadležnosti Anketnog odbora i od onih koje je saslušavao nije mogao to da zaključi, a oni koje nije saslušao a tvrde isto kao i Borenović možda bi i mogli to da potvrde. Znači, zloupotrebljena je procedura u radu Odbora, kao što je zloupotrebljena i prilikom njegovog proširenja bez odluke parlamenta”, istakao je Dodik, dodavši da niz stvari u izvještaju Anketnog odbora nije istinit.

On je podsjetio da Anketni odbor bira Narodna skupština i niko ne može da širi njegov sastav, niti da ga mijenja osim te iste skupštine.

Sramni izvještaj

Na pitanje novinara da prokometariše poziv Borenovića da podrži izvještaj Anketnog odbora i da je šokiran njegovim izjavama u vezi sa tim izvještajem, Dodik je rekao da Borenovića šokira vjerovatno činjenica da je on predsjednik najjače političke partije u parlamentu – SNSD-a i da kao predsjednik te partije kaže da će odbaciti njegov sramni izvještaj koji je pokušao da zloupotrijebi, kao što je pokušao da zloupotrijebi i ovlaštenja skupštine.

On je ponovio da takav izvještaj neće proći i SNSD to neće podržati. “PDP i Borenović ne mogu nama nametati svoj stav. “Јa kao predsjednik Republike i predsjednik najjače političke partije u Republici Srpskoj odbijam da prihvatim lešinarenje koje posljednjih 60, 70 dana nameće opozicija u Republici Srpskoj kao model političkog djelovanja”, poručio je Dodik.

Smrt politizovana

On je ponovio da je smrt mladića iz Banjaluke, nažalost, ispolitizovana od opozicionih političara, pa i nekih iz FBiH i konstatovao da je jadna politika koja pokušava da pribavlja glasove na smrti jednog mladića koja, nažalost, još nije razjašnjenja.

“Sama činjenica da se skupovi Pravda za Davida održavaju nenajavljeno na Trgu Krajine u Banjaluci govori da se oni politički zloupotrebljavaju. Mi razumijemo bol porodice, ali je očigledno da je u mnogim drugim elementima to poprimilo političke elemente. Na kraju, ljudi nisu više sa tom emocijom kao na početku jer su vidjeli da su mnogi nesrećnu smrt mladića ispolitizovali i da žele to da zadrže kao važnu političku temu”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da Tužilaštvo radi na slučaju smrti mladića, da je angažovano šest tužilaca, te da nije njegovo da se miješa u njihov rad. “Јa sam izražavao sumnju u rad Tužilaštva sve dok nisam bio upoznat kroz izvještaj koji je tužilac podnio Narodnoj skupštini. Ljudima treba dozvoliti da rade svoj posao a ne prejudicirati stvar”, ocijenio je Dodik.

On je pozvao Tužilaštvo da što je moguće prije izađe sa određenim kvalifikacijama djela i poručio da će svaku njihovu odluku ispoštovati.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button