Sport

Ruski selektor prekinuo konferenciju da se javi Putinu

Kada Vladimir Putin zove ne postoji propušteni poziv a najnoviji dokaz za to viđen je na pres konferenciji nakon meča Rusije i Saudijske Arabije (5:0) kada je selektor domaćina Stanislav Čerčesov izašao da bi se javio na telefon.

Ruski strateg je u jednom trenutku izašao sa konferencije za novinare da bi obavio izuzetno važan poziv.

“Zvao me je upravo šef države da mi čestita i rekao mi da prenesem timu njegove pohvale, te da nastavimo da igramo na ovaj način”, rekao je Čerčesov, prenosi Blic.

Ovo su riječi koje je izabrao da podjeli sa prisutnim novinarima i pokazao koliko Rusi ozbiljno shvataju ovaj šampionat, a u prilog tome ide i govor koji je Putin održao na otvaranju 21. šampionata svijeta.

Selektor se zatim osvrnuo na igru reprezentativaca i poručio da ne osjeća nikakav pritisak.

“Juče sam bio opušten, a opušten sam i danas jer poznajem svoje igace. Zadovoljstvo je raditi s njima. Svaki trener zavisi od svojih igrača i prije svega zato sam opušten. Znao sam da će ispuniti naše ciljeve. Zašto bih bio pod stresom”, ne ostavlja nikakvu dilemu 54-godišnji stručnjak.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!