Sport

Srbija pobjedom nad Kostarikom “otvorila” Mundijal

Reprezentacija Srbije je golom Aleksandra Kolarova u 56. minutu savladala Kostariku u prvom meču grupe E na Mundijalu u Moskvi.

“Orlovi” nisu mogli da požele bolji početak Mundijala i sada imaju dobre šanse za prolazak u nokaut fazu. Fudbaleri Srbije su bili su bolji u većem dijelu meča i na kraju su zasluženo došli do trijumfa. Ova tri boda će im mnogo olakšati posao u nastavku nadmetanja, posebno pred duel sa Švajcarskom, koji će biti ključan za prolazak dalje.

Loading...

Iako su bili bolji, Kostarikanci su prvi došli do stopostotne šanse, kada je Gonzales u 12. minutu bio u veoma dobroj situaciji, izašao je sam ispred golmana Stojkovića, ali je čuvar mreže “Orlova” dobro reagovao. Nakon tog detalja Srbija nije paničila, mada nije prikazala blistavu igru i tim trenucima, ali bila je ta u čijem je posjedu bila lopta. Milinković-Savić je imao odličnu šansu u 25. minutu, ali nije uspio da je iskoristi.

Selektor Mladen Krstajić je dodatno motivisao izabranike u poluvremenu, koji su zaigrali još žešće u nastavku. Aleksandar Mitrović je promašio odlično pansu kada je izašao sam pred golmana Kejlora Navasa. To kao da je bio nagovještaj vođstva koje je dobio Kolarov kada je majstorski pogodio iz slobodnog udarca, što mu je jedan od najjačih aduta u igri. Nakon toga fudbaleri Srbije su se malo povukli, a Kostarikanci nisu mogli da ih ozbiljnije ugroze.

Bila je to prva pobjeda Srbije na otvaranju Mundijala još od 1998. godine, a priliku da ovjere plasman u nokaut fazu imaće za pet dana kada će im rival biti Švajcarska od 20 sati. Inače, naredi rival Srbije večeras igrati protiv najvećeg favorita u ovoj grupi Brazila.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!