Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Uz pomoć Srbije ojačati namjensku industriju (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da postoji dobra saradnja namjenske industrije Srpske sa kompanijama u Srbiji, te da je rezultat te saradnje i sporazum o remontu raketnih sistema između preduzeća “Kosmos” iz Banjaluke i “Јugoimport SDPR” Beograd.

Nakon sastanka sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom u Banjaluci, Dodik je istakao da je obostrana namjera da se pojača ta saradnja u narednom periodu.

Cilj nam je da pokušamo da podignemo onaj dio industrije koji je znanto devastiran intervencijom međunarodnog faktora, koji je doveo do toga da se napravi potpuni debalans u BiH. Tako je u Federaciji BiH ostalo šest veoma funkcionalnih fabrika oružja i municije, a u Srpskoj je to sve devastirano”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

Predsjednik Dodik je naglasio da Srpska pokušava ne iz konkurentskog, nego iz čistog komercijalnog razloga da podigne određene vrste proizvodnje, te da u tome ima podršku Ministarstva odbrane Srbije i ministra Vulina.

Dodik je ukazao na dobru saradnju sa ovim ministarstvom, ali i ukupnu saradnju sa Srbijom u svakom pogledu.

“Јedna energija je unesena u rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a energija naše dobre saradnje se u kontinuitetu i ovdje osjeća”, poručio je Dodik.

Vulin je istakao da je saradnja u ovoj oblasti dogovorena na posljednjem sastanku Vučića i Dodika u Beogradu, te naveo da će Srbija učiniti značajne napore da u ekonomskom smislu osnaži i pomogne Srpsku.

Kosmos može da računa na 100 miliona dinara /oko 847.000 evra/ od Ministarstva odbrane. Ovaj sporazum smo dugo radili, ali je on ubrzan nakon sastanka dva predsednika”, naglasio je Vulin.

Prema njegovim riječima, u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i njegovog dogovora sa Dodikom, Ministarstvo odbrane je obezbijedilo 850 miliona dinara /oko 7,2 miliona evra/ za različite potrebe preduzeća odbrambene industrije Republike Srpske.

To se odnosi na remont naših tenkovskih motora, avionskih motora i evo sada sporazum sa Kosmosom, rekao je Vulin.

On je poručio da, dok god je na čelu Srbije Aleksadar Vučić, Srpska može računati na njenu punu podršku, kao i na to da će ekonomski, politički i diplomatski kapaciteti Srbije uvijek biti na raspolaganju Srpskoj, njenom rukovodstvu i narodu.

 

(rtrs.tv)

 

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button